Projecten

AC Duurzaam voert projecten voor ondernemers, overheid en onderwijs uit.  Sinds februari 2013 heeft AC Duurzaam al zo’n 25 projecten uitgevoerd. Een aantal van deze projecten loopt nog. 

Bij voorkeur zijn deze projecten multidisciplinair en multi-level.  Voorbeelden van deze projecten zijn De Transporteur van Feniks Engineering waarbij MBO-ers werktuigbouwkunde samenwerken met HBO-ers van Stenden Emmen en Health Concept in het Dorp van Coresta waarbij MBO bouwkunde, engineering, zorg en HBO Hotelmanagement van Stenden samenwerken.

Deze werkwijze biedt mogelijkheden om op veel gebieden samen te werken en samen te leren. Iedereen krijgt de mogelijkheid om innovatief leervermogen te ontwikkelen. Twee dagen per week werken studenten in AC Duurzaam aan projecten.

De samenwerking met bedrijven is heel belangrijk. Ondernemers die als opdrachtgevers in het bureau een rol spelen worden uitgenodigd om het onderwijsproces van dichtbij mee te maken. Als voorbeeld de ontwikkeling van het activiteitencentrum Bentinckspark en het Energieloket waar informatie gegeven kan worden over duurzame oplossingen in wonen en werken voor ondernemers en particulieren. De projecten zijn voornamelijk gericht op Energie en Duurzaamheid. Hieronder volgt een korte selectie van projecten.

AC Duurzaam is ondanks een mooi gevulde projectportefeuille, continu op zoek naar nieuwe projecten. Wilt u een project voordragen dan kunt u dit middels het contactformulier doen.